студія

студія

среда, 15 июля 2015 г.

Гіперактивна дитина, або що таке гіперактивний розлад з дефіцитом уваги

                                                                                                                         повернутися
Гіперактивний розлад із дефіцитом уваги (ГРДУ) - це розлад самоконтролю, який означає дефіцит уваги, проблеми контролю над бажаннями і високий рівень активності. Цей  розлад не тимчасовий і не минає із віком.

П’ЯТЬ ФАКТІВ ПРО ГРДУ:

1. Це найпоширеніший розлад дитинства: 3% дітей шкільного віку мають ГРДУ.

2. ГРДУ проявляється надмірною активністю, порушенням уваги імпульсивністю, що виражені невідповідно до віку і до порушень функціонування дитини в основних сферах

3. Більшість поведінкових гіперактивних дітей обумовлені не їхньою злою волею чи поганим вихованням з боку батьків, а біологічно обумовленими особливостями функціонування центральної нервової системи.

4. За умов невчасної та неадекватної допомоги цей розлад може призводити до вторинних ускладнень: шкільної дезадаптації, порушень психологічного розвитку дитини, значних поведінкових та соціальних проблем – як у дитинстві, так і в дорослому віці.

5. ГРДУ є одним із найбільш досліджених поведінкових розладів, щодо якого розроблено ефективні стратегії та  методи допомоги. За належної  допомоги та підтримки діти з ГРДУ можуть мати  щасливе, повноцінне майбутнє !


Взято з матеріалів Олега Романчука